Blogcular için Arama motoru optimizasyonu ipuçları

7/15/2015
Blogcular için Arama motoru optimizasyonu ipuçları - Arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization), arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir şekilde bula bilmesi için teknik bir düzenlemedir. Siteniz veya sitenizdeki her hangi bir içerik olsun doğru bir şekilde optimize edildikte arama motorlarında daha üst sıralara çıkar.

Blogcular için Arama motoru optimizasyonu ipuçları


Blogcular için Arama motoru optimizasyonu ipuçları

Temaya Dikkat!!

SEO işlemi öncelikle kullandığınız temadan başlar.  İyi sonuçlar almak istiyorsanız temanıza dikkat edeceksiniz. Öncelikle göze hitap edecek. Sade olacak. Sade olacak ki kullanıcı aradığını bula bilsin. Eğer temanızın SEO puanı düşük ise temanızı ya değişin yada temanızda düzenlemeler yapın.

Meta etiketleri SEO-ya uygun olmalı :

Meta Etiketlerinin iyi olması SEO açısından iyi olur. Google, Siteniz haqqında bilgi almak için meta etiketlerini kullanır. Bazı SEO uyumlu temalarda meta etiketleri hazır verilir. Eğer yoksa sitemizdeki Meta Tag Oluşturucu kullana bilirsiniz.

Özgün İçerik girin :

İçerik SEO açısından önemlidir. Çalıntı içerik girmeyin. Çünkü Google aptal değil, yaptıklarınızı anlar. İçerik en az 300 kelime olursa daha iyi olur. H1, H2, H3 gibi Başlıklar kullanın.

Sayfalara uygun başlıklar olmalı :

Sayfa koyduğunuz başlıklarda sayfaya uygun anahtar kelime olmalıdır. Sayfaya koyduğunuz başlıkla içeriğiniz uygun gelmezse seo açısından düşük puan alırsınız

Sitede kullanılan resimlerin özgün olması :

Sitenizde  daha önceden kullanılmış resimler kullanmayın. İçeriye uygun resimler yapın. Yaptığınız resimlerde ALT etiketini kullanmayı unutmayın. Çünki arama motorlarında arama yapıldığında bu etiket sayesinde resimleriniz bulunacak.

SEO dostu url kullanın :

Sitenizde SEO dostu url kullanmak kullanıcının aradığı içerik bulabilmesi için önemlidir. Yazı başlığında türkçe karakterler kullanmayın. Çünkü türkçe karakterler url-den siliner. Mesela İçerik başlığınız Türkçe ise urlde Trke gibi gösterilir. Buda seo açısından pek iyi olmayacak. Yayınızı yayınladıktan sonra başlığınızı düzelte bilirsiniz

404 sayfalarını çalışan bir sayfaya yönlendirin :

Sitenizdeki 404 sayfalarının ana sayfaya yönlendirirlmesi seo için iyi olur. Sitenizdeki 404 sayfasına aşağıdaki kodu ekleyerek yönlendirme yapa bilirsiniz.
<meta content='5;/' http-equiv='refresh'/>

Bu kurallara uyarsanız Siteniz arama motorlarında ön sıralara çıkar. Umarım yeterince açık ve anlaşılır olmuşumdur. İyi günler.

ilgili Makaleler